Cursus Liefdevolle vriendelijkheid

Inhoud cursus

Heb jij ook wel eens een verlangen naar wat meer geborgenheid, verbinding en liefde? En heb je de neiging om je terug te trekken?

In deze cursus oefenen we ons in het ontwikkelen van liefdevolle vriendelijkheid, ook wel metta genoemd. In ons leven verlangen we naar geborgenheid, verbinding en liefde, maar vaak trekken we ons terug en zitten we vast in (voor)oordelen en voelen ons eenzaam.

De Dalai Lama zegt: “Mijn religie is vriendelijkheid”.  Vriendelijk zijn voor je zelf geeft innerlijke vrede die zich uitstraalt naar buiten toe. Werkelijke compassie begint met mededogen voor onszelf; met ons zelf niet de schuld te geven van onze problemen, van ons onvermogen om ze allemaal op te lossen en van de pijn die we voelen als er iets naars gebeurt.

De beoefening van liefdevolle vriendelijkheid is een zeer effectieve en fundamentele manier om ons verstand en hart te openen. De kracht van liefdevolle vriendelijkheid en compassie kan ons leven transformeren en helen.(Sharon Salzberg) We gaan werken met onze 4 hartskwaliteiten: liefdevolle vriendelijkheid, mededogen, medevreugde en gelijkmoedigheid.

De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten.

In elke bijeenkomst wordt aandacht besteed aan het openen voor ons lichaamsgewaarzijn d.m.v. bodyscan, zacht lichaamswerk en loopmeditatie. We gaan ons verdiepen in de gemoedstoestanden:  liefdevolle vriendelijkheid, mededogen, medevreugde en gelijkmoedigheid. De begeleide meditaties bestaan uit o.a. aandachtsmeditaties en meditaties op liefdevolle vriendelijkheid. En er is ruimte voor uitwisseling.

De 8 bijeenkomsten zijn op maandagochtend van 9.30 – 11.30 uur.

Enige ervaring met meditatie en/of mindfulness is gewenst, maar niet noodzakelijk.                                                               .

Data:       komen nog
Adres:     Akkerwinde 40, 6663 GE Lent
Kosten:      100 euro
Proefles:   1e les
Aanmelden: via deze website op contactpagina